NL  ENG
JO JANSSEN ARCHITECTEN
utiliteitsbouw
woningbouw
privé woonhuizen
interieur
stedenbouw
projecten

actueel
activiteiten
publicaties
publicaties archief
contact
profiel
filosofie
blue bay, curacao
lions rock resort, curacao
treebeek centrum, brunssum
sphinx belvédère, maastricht
tarcisiuslocatie, brunssum
limburgiaterrein, brunssum
berkenlaer, venray
bergen op zoom
vroendaal, maastricht
zutphen
scharn-noord, maastricht
herdenkingsplein, maastricht
salvator, roermond
hazendans, maastricht
piazza céramique, maastricht
52 appartementen berkenlaer, venray
2004–2014

Stedenbouwkundig is er gekozen om twee volumes op het perceel te projecteren, zodanig dat er een interessante dialoog kan ontstaan tussen beide volumes. Door de compositie van de volumes en de doorzichten, ontstaat het spel van de volumieke massa’s t.o.v elkaar, een interessant perspectivisch beeld, ongeacht de richting van waaruit men het project benadert. Tevens ontstaat hierdoor de mogelijkheid een langzaam verkeerroute tussen de beide volumes te projecteren.
De twee volumes zijn in hoogte en vorm verschillend ten opzichte van elkaar. Het laagste volume, bestaande uit drie bouwlagen, is ontworpen als een schijf en wordt geprojecteerd aan de noordelijke zijde van het perceel, om zodoende de hier gelegen straat te flankeren. Het andere volume, dat twee verdiepingen hoger is als de schijf, is in zijn 2-dimensionale projectie een vierkant en wordt midden op het perceel geprojecteerd.
Door de gebouwen te omsluiten met vertikaal groen verliezen de gebouwen hun perceptie van de massa, het beeld wordt vertroebeld en de gebouwen zijn dus niet meer het belangrijkste, maar de beleving van het plangebied wordt belangrijker.