NL  ENG
JO JANSSEN ARCHITECTEN
utiliteitsbouw
woningbouw
privé woonhuizen
interieur
stedenbouw
projecten

actueel
activiteiten
publicaties
publicaties archief
contact
profiel
filosofie
organisatie lezingen, workshops, expo Emilio Tuñón
lezing antwerpen, vlaams architectuur instituut
expositie club céramique, nai maastricht
expo en workshops 'huis'
De Universiteit Hasselt, Faculteit Architectuur en Kunst heeft in 2015 de Francqui Leerstoel uitgereikt aan de uit Madrid afkomstige Professor Emilio Tuñón Alvarez [Mansilla + Tuñón arquitectos], winnaar van de Mies van der Rohe Award 2007 voor de realisatie van het MUSAC te Léon [ES].
In het kader van deze Leerstoel hebben Jo Janssen en zijn collega aan de Universiteit Jan Vanweert, in de periode van 20 t/m 24 Mei 2015 een programma georganiseerd: lezingen door Emilio Tuñón, een workshop en een architectuurgesprek.
In de workshop ‘The Untouchables’ kregen 33 bachelor- en masterstudenten van de architectuur en interieurarchitectuur de gelegenheid om samen te werken met Emilio Tuñón, Carlos Martinez de Albornoz, Jan Vanweert en Jo Janssen, waarbij het ‘onaantastbare’ Farnsworth House van Mies van der Rohe getransformeerd moest worden naar een toren, een lineair volume of een mat.
Deze wijze van ontwerpen van research by practice en/of research by design heeft interessante oplossingen gegenereerd die door de deelnemers aan de workshop vertaald zijn middels tekeningen en maquettes schaal 1:100. De resultaten zijn gedurende een 3-tal weken tentoongesteld in de Faculteit en deel ervan zal worden getoond tijdens de TOPOSduringKUNSTTOUR te Maastricht.
Van de gehele manifestatie zal een publicatie verschijnen.
Organisatie manifestatie: Jo Janssen - Jan Vanweert