NL  ENG
JO JANSSEN ARCHITECTEN
utility buildings
housing
private houses
interior
urban planning
projects

news
activities
publications
publications archive
contact
profile
philosophy
fryske akademy, leeuwarden
brede school, bonaire
townhall margraten
sanodent, kerkrade
waterleidingsmaatschappij limburg, maastricht
kantoor wolfs, gulpen
kimbria clubhuis, maastricht
onderwijs- en cultuurcluster, hoensbroek
universiteit maastricht
kantongerecht, enschede
muziekmakerscentrum, amsterdam
open universiteit nederland, heerlen
Kantongerecht, Enschede
2000-2005, competition 1st prize

The extension of the existent districtcourt contains two volumes, connected by a structure, which contains the parking-spaces and other functions. By placing the volumes in such a way according to townplanning, the extension is now a rather semi-public patio. The former entrance, located at the Molenstraat, is replaced by the aperture between the existant districtcourt and the adjacent building at the Molenstraat, which also gives acces to the path leading towards the patio.
The planned extension at the Visserijstraat is not as massive or voluminous as the existent disctrict-court: its hight does not surpass the hight of this juridical building.
The facade shows the hierarchy of the building and each facade owns an unique distortion and composition, depending on the space lying behind it.