NL  ENG
JO JANSSEN ARCHITECTEN
utility buildings
housing
private houses
interior
urban planning
projects

news
activities
publications
publications archive
contact
profile
philosophy
MHS, munstergeleen
BR, maastricht
LKM, berg en terblijt
YTW1 kaatsheuvel
MHN maastricht
ARA venlo
CLB maastricht
MJA heerlen
WVD maastricht
AIB maastricht
YTW2 maastricht
YTW2, maastricht
1999Ė2000

This building, located in a new housing estate, is designed on a screen of nine squares, 5x5 meter each. The groundlevel of this house contains the parentís bedroom. The other level, divided over three squares at the street side, contains the childrenís space.
Divided over the same zone, the basement accomodates several storage rooms and one room, which is only accesible through reaching the core of the house. This room is lit by the submerged patio, which is connected with the surrounding garden through a basin and a cascade. The inner and outer spaces show several forms of seclusion, from the open garden, only surrounded by a few concrete plates, to the completely hidden patio beneath the cascade. This is designed to guarantee privacy for itís habitants; itís facades does not show itís floor plan.