NL  ENG
JO JANSSEN ARCHITECTEN
utility buildings
housing
private houses
interior
urban planning
projects

news
activities
publications
publications archive
contact
profile
philosophy
MHS, munstergeleen
BR, maastricht
LKM, berg en terblijt
YTW1 kaatsheuvel
MHN maastricht
ARA venlo
CLB maastricht
MJA heerlen
WVD maastricht
AIB maastricht
YTW2 maastricht
WVD maastricht
2001-2003

The house consists of two volumes, of which the head volume is divided into three different levels; one level for the children, one habitable level and one level reserved for the parents. The second volume contains both the kitchen and the basement.
By using a splitlevel organisation, all three levels flow over, causing the childrenís floor to be halfly submerged and the habitable floor to be lifted up halfly, to advance the privacy of the habitants. Next to the masterbedroom, which is oriented on the east, the parentís floor offers a study, connected to the hall and providing a view over the Belgian border. The childrenís floor counts two individual stairs, one connecting to the hall, one connecting to the kitchen, offering the children a choice of which route theyíll take. In contrary to the back facade, which offers big open windows and thereby connect the building to the garden, the windows on the front facade are made of reglit to create a distance between the habitants and thepassenger. However, all windows are chosen both to inhale daylight and offer view.